Jag tar emot ull för lönspinning och det finns även garn till försäljning.
Fr o m 1 Jan 2017 tar jag ut en startavgift på 500 kr plus moms. Det är för städning av alla maskinerna och genomgång av ullen.
Ullen ska vara skräpfri. Dubbelklipp och fibrer kortare än 5 cm, längre än 15 cm ska vara bortplockat. Har du lång ull du vill ha garn av, hör av dig då.
Ullen vägs när den kommer hit och det är den vikten du betalar för. Skräp, träck dubbelklipp och annat som finns i ullen får du betala för men det går inte att spinna ett bra garn med detta inblandat.
Minsta mängd ull jag tar emot för att spinna garn av är 2 kg av får och alpacka ( till ett garn) 1 kg av angorakanin ( till ett garn).
Vill du bara ha ullen kardad är minsta vikten 0,5kg.

Priserna är plus moms och ev frakt. Faktura 10 dagar.

Startavgift 500 kr (625 kr med moms)
Spunnet till garn
Får 500 kr/ kg (625 kr/kg med moms)
Alpacka 550 kr/kg (687,5 kr / kg med moms)
Angora 800 kr/ kg (1000 kr/kg med moms)

Endast kardat. 300 kr/ kg (375 kr/kg med moms)

Under processen så är det ett visst svinn. Fett och skräp som försvinner i maskinerna, även en mängd ull blir inte garn. Förvara ull i papppåsar/säckar i svalt utrymme men inte direkt på golv. När du skickar in ullen går det bra att skicka i vaccumpåsar. Vill du inte att all ull ska köras ihop till ett garn dela då ullen i olika påsar och märk upp påsarna väl.
Märk påsarna med namn, adress, telnr, mejladress (om du har), vad det är för fiber och hur många kollin som är skickade. Jag ringer innan jag börjar spinna ditt garn.

Välkommen att höra av dig.

Annica Jonsson
Ullspinneriet Brinkhantverk
Brink 1
590 78 Vreta kloster
Mejl: brink1@telia.com
Tel: 070 242 22 00